Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Συμπληρωματικές οδηγίες δόθηκαν από το ΙΚΑ για όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσέλθει στα υποκαταστήματα των τραπεζών προκειμένου να απογραφούν. 

Έτσι σύμφωνα με το ΙΚΑ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους συνταξιούχους να απογραφούν και να λάβουν τη σύνταξή τους οι δικαιούχοι που δεν προσήλθαν μέχρι την τασσόμενη προθεσμία, πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω: 

• Όσοι συνταξιούχοι απεγράφησαν μέχρι την 4/10/2011, θα λάβουν τη σύνταξη μηνός Νοεμβρίου, από τα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες κ.λ.π.) κανονικά, στις 21/10/2011. 

• Οι συνταξιούχοι που δεν προσήλθαν για απογραφή, για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορούν πλέον να απογράφονται στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων του Υποκαταστήματος του τόπου κατοικίας

• Οι συνταξιούχοι που θα απογραφούν από τις 5/10/2011 μέχρι τις 4/11/2011, θα πληρωθούν τη σύνταξη μηνός Νοεμβρίου μετά τις  24/10/2011 από τα Υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους με εντολή πληρωμής που θα εκδοθεί μέσω Ο.Π.Σ. , ενώ ο λογαριασμός τους θα πιστωθεί την 22/11/2011 με τη σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου 2011. 

Όσοι συνταξιούχοι απογραφούν από τις 5/11/2011 και μετά , θα πληρωθούν τις συντάξεις μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 στα υποκαταστήματα, με εντολές πληρωμής που θα εκδοθούν μέσω Ο.Π.Σ. Η εντολή πληρωμής για τη σύνταξη του Νοεμβρίου θα δοθεί την ίδια μέρα της απογραφής , ενώ για τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου, μετά τις 22/11/2011. 

• Για όσους συνταξιούχους βρίσκονται προσωρινά σε άλλη κατοικία, διαφορετική από την μόνιμη κατοικία τους, και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις όπου είναι αδύνατη η προσέλευση του συνταξιούχου ή του εκπροσώπου του στο υποκατάστημα του τόπου κατοικίας, θα είναι δυνατή η καταβολή της σύνταξης με εντολή πληρωμής που θα εκδοθεί μέσω Ο.Π.Σ. από το Υποκατάστημα της προσωρινής διαμονής . 

Σε κάθε περίπτωση η εντολή πληρωμής θα δίνεται στον ίδιο το συνταξιούχο ή στο νόμιμο εκπρόσωπό του.

Δείτε το πλήρες κείμενο του ΙΚΑ εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου