Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών παρατείνονται έως τη συμπλήρωση συνολικού χρόνου απασχόλησης δεκαοκτώ (18) μηνών όσες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης  των Δήμων ήταν ενεργές την 30η Απριλίου του 2011.

Πρόκειται για τα προγράμματα μερικής απασχόλησης που υλοποιήθηκαν από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έπειτα από τις αριθμ.1/2009 και 2/2009 αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 5 ν.3250/2004, και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διάρκειάς τους, δηλαδή η εξάντληση των δεκαοκτώ μηνών για τους οποίους είχε δοθεί έγκριση.


Σε περίπτωση που οι ΟΤΑ προχώρησαν στη λύση των συμβάσεων με τους μερικώς απασχολουμένους στις 30-4-2011 ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής, έχουν τη δυνατότητα επανασύναψης των συμβάσεων αυτών, με διάρκεια ίση με το χρόνο που απομένει μέχρι τη συμπλήρωση συνολικής απασχόλησης δεκαοκτώ (18) μηνών. Εάν, π.χ. είχαν υλοποιήσει το πρόγραμμα για δεκαπέντε μήνες, οι συμβάσεις θα συναφθούν για διάστημα τριών μηνών. 



Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική για το φορέα, και θα πρέπει να αποφασιστεί από το οικείο δημοτικό (ή διοικητικό, εφόσον πρόκειται για ΝΠΔΔ) συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του ΟΤΑ, σε συνάρτηση βέβαια και με την οικονομική του κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να καλύψει το υπόλοιπο της απαιτούμενης δαπάνης, πέραν της προβλεπόμενης επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ. 



Οι συμβάσεις θα συναφθούν με τους ίδιους συμβασιούχους οι οποίοι αποχώρησαν την 30η-4-2011 (ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής). Εάν όμως τα άτομα αυτά για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμούν τη σύναψη νέας σύμβασης με τον ΟΤΑ, θα το δηλώνουν εγγράφως και οι ΟΤΑ θα αναζητούν τον επόμενο υποψήφιο της ίδιας ειδικότητας, βάσει των τελικών πινάκων κατάταξης που είχαν συνταχθεί κατά τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού αυτού. 

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου